mandag 23. mai 2011

Dagens tur

I dag startet jeg rett etter levering i barnehagen; gikk inn i Bøleråsen rundt-løypa, videre til Sterkerud, tilbake til Steinryggen og over Verpåsen, forbi Stallerud og hjem. Hele turen tok 2 timer, og jeg vil anta det var mellom 12 og 14 km. Mye av turen fulgte jeg de rødmerkede stiene, og det sammen med alt regnet som har kommet de siste dagene gjorde at det var periodevis vått. Men mesteparten av turen var det tørt og fint:-)



Bildet er tatt ved Sterkerud-hytta i dag. Her har jeg klippet litt om Sterkerud fra Markadatabasen:


Tidligere husmannsplass, bebodd frem til ca 1870. Nåværende hytte er bygd i 1932. Hytta eies av 1. Langhus speidergruppe. Inne i hytta er det et minnesmerke for speidere som ga sitt liv under 2. verdenskrig. Milorg hadde våpenlager under gulvet her.
Det har vært servering på Sterkerud siden 1934. Det er åpent hver søndag fra nyttår til påske klokken 10 – 15. Hytten kan også leies for overnatting. Plass til ca 15 overnattingsgjester. Det er ikke innlagt vann eller strøm (vannn i brønn ved hytten).


For oss er Sterkerud et kjekt turmål både sommer og vinter. Om vinteren er det servering der i helgene, og da er det godt å komme inn til varmen og noe godt å bite i for både store og små. Særlig for ungene er det er fin belønning:-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar